Gamle bilder

minnestafett 2014 . Bilde lånt av Anne M. Lønseth

Waldemar Lønvik var en av de første som eide buss og lastebil i Mosvik. En dag kolliderte disse to kjøretøyene.

I 2013 lanserte vi en ny innsats med innsamling av gamle bilder fra bygda. Hvis du har bilder fra hverdagsliv og arbeidsliv før 1970, så vil vi gjerne høre fra deg.

Historielaget har ei gruppe fotodetektiver: Bodil Alstad, Arne Aasan, Lars Braseth, Gerd Sissel Selseth, Ingrid Brattaker og Jomar Følstad. Bjørn Harald Lyng er vår fotoarkivar. Du kan kontakte en av disse hvis du har gamle bilder som kan ha betydning for bygdas historie.

Historielaget gir hvert år ut kalender og årbok. I begge disse trykksakene trenger vi et bredt tilfang av bilder, og spesielt trenger vi bilder med historier til.

Mosvik historielag samarbeider med Inderøy Museums- og Historielag om en ny felles Inderøys historie. I en slik bok trengs det mange bilder.

Noen ganger er det viktig i seg selv å få tatt vare på bildene, fordi bildene er spor fra gammeltida. Vi trenger ikke å ha konkrete planer om gjenbruk hver gang, det er uansett en viktig jobb å ta vare på fortiden.

Vår største bildeskatt til nå er Widerøe-bildene. En omfattende samling flyfoto fra 1961 og 1965. Mange av disse har vi delt på facebooksiden Gamle bilder fra Mosvik.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s